Президентската двойка на България бе изключително елегантна на интронизацията на

...
Президентската двойка на България бе изключително елегантна на интронизацията на
Коментари Харесай

Румен Радев и съпругата му бяха сред официалните гости на интронизацията на император Нарухито

Президентската двойка на България бе извънредно елегантна на интронизацията на японския император Нарухито, оповестява " Епицентър ". Президентът Румен Радев и брачната половинка му Десислава Радева са публични посетители на събитието. Церемонията се състоя в " Боровата зала " на императорския замък. На нея бяха поканени към 2000 посетители, в това число задгранични водачи, означи АП.

Императорът на Япония Нарухито публично разгласи възкачването си на престола в сходство с японската конституция и закона за императорския дом. Той направи послание на церемонията по интронизацията си в Токио.
" Възкачвам се на престола в сходство с конституцията и закона за императорския дом. Провеждайки церемонията по възкачването на престола, разгласяваме това на страната и на целия свят ", сподели монархът след качването си на високия 6,5 метра престол на траялата 30 минути гала.
Нарухито получи императорските компетенции на 1 май, откакто татко му, 85-годишния Акихито, се отдръпна от престола.
Той е 126-ият император на най-старата наследствена монархия в света, която съгласно историци датира от 1500 години.
" Давам заричане да работя според конституцията и ще извършвам дълга си като знак на страната и единството на народа на Япония и постоянно ще се стремя към щастието на народа и мира в света, като мисля за народа и го поддържам. Искрено се надявам, че страната ни, посредством мъдростта и неспирните старания на народа ни, ще продължи да се развива и ще способства за другарството и мира в интернационалната общественост и благоденствието на човечеството ", съобщи японският император, представен от ДПА.
Сред гостите на церемонията имаше представители на към 180 страни и интернационалните организации, в това число немският президент Франк-Валтер Щайнмайер, английският престолонаследник принц Чарлз, филипинският президент Родриго Дутерте, лидерката на Мианма Аун Сан Су Чжи и шефката на дипломацията на Европейски Съюз Федерика Могерини, както и българският държавен глава Румен Радев.
Днешната гала е кулминационната точка в ритуалите по предаване на Трона на хризантемата, почнали през май с абдикация на бащата на Нарухито – Акихито.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР