Президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Петро Порошенко

...
Президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Петро Порошенко
Коментари Харесай

Путин и Порошенко обсъдиха по телефона уреждането на конфликта в Югоизточна Украйна

Президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Петро Порошенко разискаха в телефонен диалог въпроси, свързани с уреждането на рецесията в Югоизточна Украйна предвид на състоялите се в средата на юни срещи на министрите на външните работи и консултациите на помощниците на водачите на страните от нормандския формат, заяви пресслужбата на Кремъл, представена от ТАСС и Ройтерс.

От съветска страна е било очебийно, че няма опция на комплекса от ограничения, очакван в Минските съглашения от 2015 година като основа за политическото споразумяване на вътрешноукраинския спор. Била е маркирана също по този начин значимостта да се увеличи успеваемостта на преговорните старания в границите на минската Контактна група и на "нормандската четворка ".

ТАСС прибавя, че диалогът се е състоял по самодейност на украинската страна.

По-късно Путин е разискал с непрекъснатите членове на съветския Съвет за сигурност уреждането на спора в Югоизточна Украйна. Президентът е уведомил участниците в съвещанието за телефонния си диалог с Порошенко. "В този подтекст се състоя продан на отзиви за настоящото положение на руско-украинските връзки и процеса на уреждането на спора в Югоизточна Украйна ", сподели прессекретарят на съветския държавен глава Дмитрий Песков.

На съвещанието на съвета са били разисквани и настоящи въпроси на социално-икономическото развиване на Русия, добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР