Президентите на Франция и Съединените щати се ангажираха за координиран

...
Президентите на Франция и Съединените щати се ангажираха за координиран
Коментари Харесай

Макрон се обяви за реформиране на Шенген

Президентите на Франция и Съединените щати се ангажираха за съгласуван отговор на съветското военно наличие на украинската граница.

Еманюел Макрон и Джо Байдън са разискали в телефонен диалог съгласуването на дипломатическите старания и проектите за налагане на стопански наказания против Москва при вероятно навлизане на Русия в Украйна.

Макрон не изключва и посещаване в Русия като част от опитите за дипломатически излаз от рецесията.

Междувременно френският президент се разгласи и за реформиране на Шенген. По време на среща на европейските министри на вътрешните работи в Туркоен, Северна Франция, Макрон уточни, че Шенгенското пространство би трябвало да се ръководи посредством постоянни министерски срещи сходно на еврозоната.

Той предложи основаването на Шенгенски съвет и означи, че той може да бъде основан още на идната европейска среща на 3 март.

" Затова взехме решение, след многократни диалози с моите сътрудници, приоритет на френското председателство на Европейския съюз да бъде контролът на нашите граници и реформирането на Шенгенското пространство. С една цел - да защитим идентичността на Европа и европейците в тези смутни времена. Това значи чувството ни за независимост, нашите разлики, желанието ни да се движим свободно, като пазим по-добре външните си граници и посредством по-ефективни общи политики. Затова желаеме да създадем настоящ Шенгенски съвет, с цел да управляваме Шенгенското пространство, както го вършим в еврозоната ", съобщи френският президент Еманюел Макрон.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР