Президентите на България в първото по рода си мащабно изследване.

...
Президентите на България в първото по рода си мащабно изследване.
Коментари Харесай

Президентите на България в една книга

Президентите на България в първото по рода си огромно проучване. Кой е балансьорът, за кого са значими целите и за кого - идеите. Доктор Ани Димитрова проучва ролята на Желю Желев, Петър Стоянов, Георги Първанов и Росен Плевнелиев, както и проблемите и вероятностите пред институцията. Премиерата на книгата довечера събра изявени адвокати и общественици.

Четирима държавни глави, основали 25 години от най-новата история на България. Призвани са да сплотяват нацията, да пазят демокрацията и да търсят единодушие, когато има рецесии. След края на тяхната власт Ани Димитрова прави равносметка и написа кой по какъв начин се е справил.

" Истинският водач е ковач на единодушие, а в тази ситуация с президента, това в президентът, който взаимодейства и с трите управляващи, без това да го слага над тях и се демонстрира като морално-политически коректив и деен съдия на политическия развой. Това схващане е значимо, тъй като то оказва помощ да се вникне в по-дълбокия политически смисъл на конституционната режисура. Президентът въплъщава единството на нацията. Президентската институция нито е замислена, нито може да работи като успореден център на власт ", разяснява доктор Ани Димитрова, създател на книгата.

При представянето на книгата за проблемите и вероятностите пред президента формалните посетители разясниха ролята и пълномощията на президента в подтекста на импортираните конституционни промени. Сред тях беше и вицепрезидентът Илияна Йотова.

" Най-новата ни история сочи, че когато президентите ни не са ярки фигури, като че ли не поражда и въпросът за техните пълномощия. И тъкмо противоположното - когато имаме мощни хора, с визия и възприемат този пост не просто като да застанеш, а тъй като го изпълват със наличие и темперамент и имат визия какво могат да предложат на жителите на страната, постоянно се задава въпроса дали не си надвишават пълномощията ", съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова.

И в случай че има сигурни заключения, те демонстрират, че президентската институция пораства и се развива дружно с политическата просвета на партиите и жителите. И всеки оставя своя отпечатък, в който личат салдото или идеите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР