Президентът заложи всичко на една карта, че е моралният стожер

...
Президентът заложи всичко на една карта, че е моралният стожер
Коментари Харесай

Плевнелиев захапа Радев: Генералът-президент има нужда от война, защото няма кауза

Президентът заложи всичко на една карта, че е моралният стожер и най-после се провали с гръм и тропот, виждаме, че генералът-президент има потребност от война, тъй като няма идея. Така президентът Росен Плевнелиев ( 2012-2017) разяснява пред БНР снемането на доверието на президента Румен Радев от държавното управление.

Внимателно слушах тезата на президента за валутния ръб. Аз предсказах в свое изявление, че тази година в първата й половина ще сме очевидци на най-важната политическа борба в България, това е борбата за влизането на България в еврозоната. Ако България влезе в еврозоната това ще свърши през април, когато чакаме да бъдем поканени в чакалнята, това значи дефинитивно отделяне на България от съветската геополитическа орбита. Това значи мощна нова фаза на България в Еврозоната. Бях сигурен, че всички в България, които са срещу новата фаза на интеграция на нашата страна в еврозоната на запад, по един или различен метод ще изтърван нервите си, ще се провеждат добре и ще стартират да работят и вие към този момент го виждате, добави Плевнелиев.

Ние се гордеем с валутния ръб на България, там има цялостен народен консенсус, той не трябва да се пипа, той ще прерасне в чакалнята на еврозоната със същите параметри, които са заложени отпреди 20 година Най -голямата неистина, която чухме е, че се прави каквато и да е промяна във валутния ръб, акцентира Плевнелиев.

Ние напасваме, прехвърляме едно нещо, което едно към едно съществува отпреди 20 година към еврозоната, със същия курс, със същата стопанска система, със същите банки. Това, което се случва, е изпускане на нервите. Обявява се война на държавното управление, с цел да може България да не влезе в еврозоната, безапелационен е Плевнелиев.

Президентът има това право, одобрявам част от причините на Радев за допустими, драмата е явна - нереформирана прокуратура, нереформираният здравен бранш, демографската рецесия, всичко това е реалност, само че той не е от през вчерашния ден и от през днешния ден. Ролята на президента е да даде напредък за развиване, разяснява още Плевнелиев.

Нека президентът да извика всички тези хора и държавни институции, с цел да работят дружно. Диалогът зависи от президента. След като 3 година плюеше Народно събрание, наруши конституционните си отговорности, откакто воюваше против държавното управление, оплю страната ни пред целия свят, имахме сполучливо председателство, това ли е тежка геополитическа рецесия, за която приказва, попита Плевнелиев. Ние имаме една ефикасна външна политика, страната се модернизира, земеделието върви напред. Днес има политическа воля да се вземе някакво решение, уточни още Плевнелиев.

Снемане на доверието е политическо и морално решение на президента. В продължение на 3 година президентът водеше войната си непрекъснато с държавното управление и Народно събрание, най-малко в този момент се знае към този момент, че това е неговата генералска борба. Радев не се усеща добре като президент на България, той не играе тази роля, а и не желае да я играе, съгласно Плевнелиев.

Тепърва борбата следва, това е борбата за интеграцията на България в Европейски Съюз, борбата за влизането на България в еврозоната. Ако я изгубим поради Радев, оставаме небогати и постоянно подвластни от ползите на една империя, уточни още Плевнелиев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР