Президентът Володимир Зеленски призова съюзниците на Украйна да увеличат доставките

...
Президентът Володимир Зеленски призова съюзниците на Украйна да увеличат доставките
Коментари Харесай

Зеленски очаква оръжия за зимата след посещението в Брюксел

Президентът Володимир Зеленски прикани съдружниците на Украйна да усилят доставките на оръжие, с цел да оказват помощ на страната му да оцелее през зимата. Това бе първото му посещаване в централата на военния алианс по време на войната, съобщи Агенция Франс Прес.


Зеленски насочи молба за обезпечаване на противовъздушна защита, ракети с отдалечен обхват на деяние и муниции в изискванията на опасения, че нападението на Хамас против Израел може да отклони вниманието на основния покровител Съединени американски щати от спора в страната му.

" Как да оцелеем през тази зима е значимо за нас ", сподели Зеленски, до момента в който се обръщаше към медиите дружно с ръководителя на НАТО Йенс Столтенберг преди срещата с министрите на защитата на алианса.

" Ние се приготвяме, подготвени сме. Нуждаем се от поддръжка от страна на водачите. Ето за какво съм тук през днешния ден. "

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин разгласи нов транш от оръжия за Киев на стойност 200 млн. $, в това число ракети за противовъздушна защита, които да оказват помощ на Украйна да предотврати предстоящото зимно нахлуване от страна на Русия.

" Не се заблуждавайте ", сподели Остин при започване на срещата с интернационалните поддръжници на Украйна.

" Съединените щати ще поддържат Украйна толкоз дълго, колкото е належащо. "

Последният пакет оръжия от Вашингтон е първият, разгласен след разтърсванията в Конгреса на Съединени американски щати, които сложиха под подозрение способността на президента Джо Байдън да поддържа поддръжката.

Неотдавна украинският президент изрази опасения, че рецесията в Израел може да отклони вниманието от войната, която съветският президент Владимир Путин отприщи в родината му преди съвсем 600 дни.

Зеленски прикани Запада да се сплоти към израелския народ, както поддръжниците на Киев направиха за Украйна след съветското навлизане предходната година, и да му покаже, че не е " самичък ".

" Терористи като Путин или като Хамас се стремят да държат свободни и демократични страни като заложници и желаят власт над тези, които се стремят към независимост ", сподели Зеленски.

" Терористите няма да се трансформират. Те просто би трябвало да изгубят. "

Зеленски акцентира смисъла на противовъздушната защита за отбрана на гражданската инфраструктура на Украйна, до момента в който страната се приготвя за повтаряне на бомбардировките на Москва от предходната зима.

" Скъпи другари, ние би трябвало да спечелим зимната борба против терора ", сподели той на поддръжниците на Киев.

Съединените щати се пробваха да уверят, че решението за усилване на военната поддръжка за Израел след изненадващото нахлуване на Хамас няма да навреди на способността на Вашингтон да продължи да въоръжава Украйна.

Министърът на защитата на Израел ще осведоми сътрудниците си от НАТО посредством видеовръзка в четвъртък.

Кризата в Израел идва в миг, когато Белият дом се пробва да откри метод да резервира доставките на оръжие за Украйна след компликации в Конгреса на Съединени американски щати.

Байдън се опита да успокои нервите на съдружниците по отношение на поддръжката на Вашингтон за Киев, откакто новата помощ отпадна от договорката в Конгреса на Съединени американски щати, с цел да се избегне прекъсването на работата на държавното управление този месец.

Съединените щати са дали независимо толкоз военна поддръжка на Украйна, колкото всички европейски членове на НАТО и Канада взети дружно.

Западните дипломати в НАТО упорстват, че няма заплаха доставките на оръжие за Украйна да престанат в близко бъдеще.

" Трябва да продължим да усилваме и поддържаме постоянния поток от оръжия и муниции за Украйна ", съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Нидерландският министър на защитата Кайса Олонгрен настоя, че " войната в Украйна е в центъра на нашето внимание и Украйна има цялостната ни поддръжка ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР