Президентът Володимир Зеленски отстрани от длъжност вчера още 28 служители

...
Президентът Володимир Зеленски отстрани от длъжност вчера още 28 служители
Коментари Харесай

Зеленски продължава с чистката! Още уволнения в службите

Президентът Володимир Зеленски в профил от служба през вчерашния ден още 28 чиновници на Службата за сигурност на Украйна (СБУ).

В обичайното си вечерно видеообръщение Зеленски сподели, че решението визира личен състав на СБУ на друго ниво. Като цяло обаче " аргументите са сходни: незадоволителни резултати от работата ", означи той.

В неделя украинският президент в профил от служба началника на СБУ Иван Баканов и основния прокурор Ирина Венедиктова. Той се аргументира с недоволството си от обстоятелството, че над 60 чиновници на СБУ и прокуратурата са останали в територии, окупирани от Русия - нещо, което управляващите в Киев считат за изменничество.

Андрий Смирнов, заместник-началник на канцеларията на Зеленски, сподели, че близо пет месеца след началото на войната, продължава откриването на съветски шпиони в държавните институции.

Според анализатори обаче задачата на тези ходове е да бъде засилен контролът на украинския президент върху армията и службите за сигурност, които са ръководени от хора, назначени преди съветската инвазия на 24 февруари, отбелязва АП, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР