Зеленски: Всички началници на военните служби в Украйна ще бъдат уволнени

...
Президентът Володимир Зеленски каза на 11 август, че началниците на
Коментари Харесай

Президентът Володимир Зеленски каза на 11 август, че началниците на всички регионални военни служби в Украйна ще бъдат уволнени.

Решението идва след като национална проверка на бюрата за набиране на персонал в Украйна разкри множество нарушения, включително корупция, злоупотреба с власт и измами.

Уволнените началници на набора ще бъдат заменени с офицери, които са имали опит на бойното поле, след като преминат проверка от Службата за сигурност Служба.

„Тази система трябва да се управлява от хора, които знаят точно какво е война и защо цинизмът и подкупите по време на война са предателство“, каза Зеленски във видеообръщение.

Решението беше одобрен на заседание на 11 август на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна. Генерал Валерий Залужний, главнокомандващ на украинските въоръжени сили, ще отговаря за изпълнението му.

Украинските власти започнаха национална проверка на бюрата за набиране на военни в края на юни, след като журналисти откриха, че семейството на Евгений Борисов, бивш началник на военната служба на Одеска област, е закупил имущество на стойност 4,5 милиона долара в Испания по време на мащабната война.

Прочетете също: Ръководителят на областната военна служба в Донецк е обвинен в корупция, подпомагане на престъпници

Според Зеленски общо 112 наказателни дела са образувани срещу украински военен служител и 33 души са обвинени.

Зеленски увери, че всеки военен офицер ще носи отговорност, ако доказана вина.

“Уволнените началници на военните служби и други длъжностни лица, които имат пагони и за които не са открити данни за престъпления или нарушения (могат да отидат) на фронта, ако искат да запазят пагони и да докажат, че са виновни. достойнство“, добави Зеленски.

„Но нека подчертая: армията не е и никога няма да бъде заместител на наказателното наказание. Служителите, които са объркали пагони и привилегии, определено ще бъдат изправени пред съда.“

Зеленски обяви и заседание на Съвета за национална сигурност относно работата на военномедицинските комисии в Украйна, критикувана от военни и неправителствени организации. Срещата ще се състои след две седмици.

Работихме усилено, за да вие независими, местни новини от Украйна. Обмислете да подкрепите Kyiv Independent.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР