Президентът Владимир Путин заяви на турския лидер Реджеп Тайип Ердоган,

...
Президентът Владимир Путин заяви на турския лидер Реджеп Тайип Ердоган,
Коментари Харесай

Путин обясни на Ердоган кога ще преговаря с Украйна за мир

Президентът Владимир Путин съобщи на турския водач Реджеп Тайип Ердоган, че е отворен за разговор с Украйна, в случай че Киев признае за съветски териториите, окупирани от Москва, оповестява " Франс прес ", базирайки се на Кремъл, написа News.bg.

" Путин още веднъж удостовери готовността на Русия за сериозен разговор, при изискване че управляващите в Киев изпълнят добре познатите и неведнъж изразени условия за отчитане на новите териториални действителности ", се показва в изказване на Кремъл.

По-рано през днешния ден от турското президентство оповестиха, че Ердоган е призовал за мирни договаряния по време на телефонния диалог с Путин. Руските войски окупират огромни елементи от Източна и Южна Украйна. Украинският президент предлага среща на върха за световен мир, международните водачи обаче имат запаси Кремъл твърди, че е анексирал Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска област, макар че не ги управлява напълно.

" Руската страна акцентира деструктивната роля на западните страни, които напомпват киевския режим с оръжия и военна техника и му дават оперативна информация и цели ", допълват от Кремъл.

Двамата водачи са разискали и осъществяването на историческата зърнена договорка, реализирана с посредничеството на Организация на обединените нации благодарение на Турция, за деблокиране на украинското зърно. Кремъл оповестява, че двамата са разискали " деблокирането на доставките на храни и торове от Русия " и нуждата от " унищожаване на всички бариери пред съветския експорт ".

През октомври Русия напусна за малко зърнената договорка след офанзива с дрон против нейния Черноморски флот. Тя се върна към съглашението след няколко дни, само че чиновници се оплакаха от ограничавания върху съветски артикули.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР