Президентът ще реши дали да свика КСНС. Това стана ясно

...
Президентът ще реши дали да свика КСНС. Това стана ясно
Коментари Харесай

Йотова контра на Денков: Вотът на недоверие не е загуба на време

Президентът ще реши дали да свика КСНС. Това стана ясно от коментара на вицепрезидентът Илияна Йотова пред медии преди срещата на Платформата на франкофонията.

Аз мисля, че той към този момент направи една много сериозна консултативна среща с министър-председателя, със заместител министър-председателя, със службите, разясни тя, като акцентира, че Президентството следяло деликатно всичко, което се случва в Израел и Газа.

Аз постоянно съм твърдяла, че сега България има една от най-сигурните външни граници на Европейски Съюз, по този начин Йотова отговори на въпрос готови ли сме за възможна бежанска вълна. Смятам, че и този път България ще се оправи, сподели вицепрезидентът. Но тя насочи укор към европейските институции и напомни, че пактът за миграция е блокиран, а действието на Дъблинското съглашение ни обрича да се грижим за хората, които стъпят на наша земя.

За втори избор на недоверие Йотова счита: " Това е естествена парламентарна процедура. Не виждам нищо неприятно в това ". Вотът давал опция да се развива полемика, по думите й. Според нея това не е губене на време.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР