Президентът Румен Радев заяви пред журналисти, че няма да се

...
Президентът Румен Радев заяви пред журналисти, че няма да се
Коментари Харесай

Радев ще се срещне с Борисов, когато разработи визия за справяне с корупцията

Президентът Румен Радев съобщи пред публицисти, че няма да се срещне с премиера Бойко Борисов до момента в който обединението не създаде съответна визия за справяне с корупцията. 

" Среща ще има, когато водената от премиера коалиция създаде ясна и съответна визия за оправянето с корупцията по високите етажи на властта, за увеличение на вложенията и реализиране на стопански растеж, който да направи по този начин, че да догоним страните от Централна и Източна Европа. Нали не очаквате до беседваме за 4-годишната стратегия, която извади хората на улиците?! ", добави той. 

Според него хората стачкуват, тъй като знаят, че българските политици не живеят единствено от заплатата си.  " Българите ще имат заслужен живот тогава, когато възпитат своите политици да живеят единствено от заплатата ", акцентира Румен Радев.

Държавният глава отказа да разяснява протичащите договаряния в обединението, защото не желае да се меси " в кухнята на обединенията и партиите ". Той обаче засегна нашумялата в последно време тематика за заплатите на висшите държавни служители:

" Не аз дефинирам заплатата на президента, а Народното събрание, тъй че депутатите са в цялостното право да я понижат както намерят за добре. Що се отнася до увеличението на заплатите на политическия хайлайф, то е целесъобразно, единствено в случай че е обвързано с тяхната активност във връзка с действителното богатство на българските жители. Такива трендове към този момент няма ", разяснява Радев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР