Президентът Румен Радев връчимандат за посочване на кандидат за министър-председател

...
Президентът Румен Радев връчимандат за посочване на кандидат за министър-председател
Коментари Харесай

На рождения си ден Корнелия взе третия мандат

Президентът Румен Радев връчимандат за изтъкване на претендент за министър-председател на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България ".

Това е третият и финален вероятен мандат за сформиране на държавно управление в границите на 48-ото Народно заседание. Той се връчва от президента на определена от него парламентарно показана мощ, откакто първият и вторият мандат, връчени на двете най-големи обединения в Народното събрание, не бяха осъществени.

За последните близо две години Българска социалистическа партия получава четвърти късмет да сформира кабинет - в разнообразни парламенти - все с третия мандат.

На съвещание тази седмица Столетницата ще взема решение от кои обединения и по какви тематики ще търси поддръжка за образуване на държавно управление.



Към момента множеството партии в сегашния парламент са скептични за образуването на постоянен кабинет с мандата на Българска социалистическа партия и в 48-ото Народно заседание.

Ако и последният опит се провали, президентът ще би трябвало да разпусне Народното събрание, да назначи служебно държавно управление и да насрочи дата за нови парламентарни избори, евентуално напролет.

А през днешния ден водачът на Българска социалистическа партия чества и рожден ден.

Спрях се на Българска социалистическа партия в търсене на максимален късмет за работещо държавно управление. Това разяснява президентът Румен Радев при връчването на третия мандат на левицата за сформиране на кабинет.  

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР