Президентът Румен Радев връчи високи държавни отличия на четирима изтъкнати

...
Президентът Румен Радев връчи високи държавни отличия на четирима изтъкнати
Коментари Харесай

Президентът връчи високи държавни отличия на четирима изтъкнати българи

Президентът Румен Радев връчи високи държавни оценки на четирима изтъкнати българи - Христо Меранзов, Дончо Папазов, проф. Цекомир Воденичаров и генерал-майор от запаса Александър Александров - за техните професионални триумфи, издигането на престижа на България и принос за актуалното й развиване.

Държавният глава посочи, че въпреки професионалната активност на отличените да се осъществя в друга среда, те са потвърдили по неоспорим метод, че българинът може да реализира триумфи на международно равнище и то в разнообразни области, предизвикващи човешките благоприятни условия. Радев означи, че нещо общо свързва техните триумфи и това е непокорният български дух и безрезервност, комбиниран с теоретичен и креативен метод и несломима воля в името на триумфа и напредъка. Президентът Радев изрази убеждението си, че цената на триумфа на отличените надвишава надалеч персоналните им достижения, тъй като въодушевява доста млади българи да работят със същата неугасваща сила за просперитета на страната ни.

Изявеният състезателен активист Христо Меранзов беше почетен с медал " Стара планина " - първа степен, за заслугите му в региона на физическото образование и спорта.

Румен Радев награди журналиста и мореплавател Дончо Папазов с медал " Стара планина " - първа степен, за принос в региона на спорта, науката и публицистиката.

На церемонията на " Дондуков " 2 проф. Цекомир Воденичаров беше отличен с медал " Св. Св. Кирил и Методий " - огърлие, за заслугите му за развиването на здравната просвета и за одобряването на факултетите по публично здраве в системата на висшето обучение.

Държавният глава връчи медал " За военна заслуга " - първа степен, на о.р. генерал-майор Александър Александров. Вторият български космонавт беше отличен за заслугите му за развиването и укрепването на въоръжените сили, за дългогодишната му работа и за приноса му за националната сигурност на страната.

Христо Меранзов благодари от името на наградените на президента и на другите държавни иниституции за признанието. Ние четиримата, въпреки и в разнообразни области, сме работили в една обща посока - индивида и неговото физическо и интелектуално развиване, сподели Меранзов. Като очерта другите промени и промени в региона на спорта, Христо Меранзов помоли президента да се направи нужното спортът да се върне на децата и младежта.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР