Президентът Румен Радев връчи в 11.00 ч. втория проучвателен мандат

...
Президентът Румен Радев връчи в 11.00 ч. втория проучвателен мандат
Коментари Харесай

Радев връчи втория мандат на ГЕРБ-СДС, те веднага го върнаха

Президентът Румен Радев връчи в 11.00 ч. втория изследователски мандат за сформиране на държавно управление. Според конституцията той бе признат от втората по величина политическа мощ в Народното събрание - ГЕРБ-СДС. А от обединението към този момент неведнъж обявиха, че ще върнат досието незабавно.

" Парламентарната група няма да упражни правото за осъществяване на изследователски мандат за сформиране на държавно управление в 47-ото Народно заседание и няма да показва министър председател ", съобщи Десислава Атанасова, представена от Българска национална телевизия.
Това значи, че има още единствено един късмет да бъде излъчено държавно управление от това Народно събрание - с третия мандат. Три партии към този момент дадоха поръчка, че са подготвени създадат опит да сформират кабинет - " Демократична България ", Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ. И трите партии подчертаха, че са подготвени да беседват само в границите на разпадналата се четворна коалиция.

Президентът преди ден разгласи, че преди да избере коя ще е партийната мощ, която ще получи правото да сформира кабинет, ще организира съвещания с всички парламентарни партии.
Преди седмица стана ясно, че ново държавно управление с мандат на " Продължаваме промяната " в сегашния парламент няма да има. Кандидатът за министър председател Асен Василев върна на президента Румен Радев несбъднат мандат за кабинет.

Въпреки диалозите и напъните през последната седмица, " Продължаваме промяната " не можаха да съберат парламентарна поддръжка от 121 депутати за сформиране на държавно управление. Час преди да върне мандата, Асен Василев приказва пред медиите в Народното събрание и изясни, че 4 гласа не са достигнали за събиране на нужната поддръжка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР