Президентът Румен Радев връчи третия мандат за съставяне на правителство

...
Президентът Румен Радев връчи третия мандат за съставяне на правителство
Коментари Харесай

Има такъв народ взе третия мандат и го върна веднага

Президентът Румен Радев връчи третия мандат за сформиране на държавно управление на " ИТН ". Представителите на партията го върнаха незабавно. Папката бе взета и върната от депутата Ивайло Вълчев.

Това значи, че съвсем несъмнено ще има избори 2 в 1 - европейски и парламентарни - на 9 юни.

Но преди те да бъдат насрочени има още малко софтуерно време, в което президентът, съгласно новите текстове в главния закон, би трябвало да избере длъжностен министър председател, след което да организира нов кръг от съвещания с парламентарните групи преди да издаде указа, с който назначава служебно държавно управление и насрочва нови парламентарни избори в двумесечен период.

За да има избори 2 в 1 на 9 юни, указът за парламентанрия избор би трябвало да се издаде на 9 април.

Президентът съобщи, че незабавно започава срещи с евентуални бъдещи служебни министър председатели и ще отсрочи своите задължения, с цел да форсира процеса по сформиране на служебно държавно управление и надлежно насрочване на парламнтарните избори.

Очаквайте детайлности!
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР