Президентът Румен Радев връчи първия мандат за съставяне на правителство

...
Президентът Румен Радев връчи първия мандат за съставяне на правителство
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Президентът Радев връчи мандат за правителство на Асен Василев от ПП

Президентът Румен Радев връчи първия мандат за сформиране на държавно управление на най-голямата политическа група в Народното събрание - тази на " Продължаваме промяната ".

Всички акценти по тематиката гледайте в изключителното студио в ефира на БНТ1 от 16:45 ч. Първите политически мнения, както и разбори на политолози, може да наблюдавате в до 19 ч.

Гледайте изключителното студио НА ЖИВО и на BNTNEWS.BG или във на " По света и у нас ":



ПГ на " Продължаваме промяната " номинира за претендент министър-председател, който да получи мандат за сформиране на държавно управление Асен Василев, заяви ръководителят на ПГ на партията Андрей Гюров.



България е в политическа, икономическа и обществена рецесия. Българите споделят основателни паники за възходящите цени и неизвестността към бъдещето. Реформите и средства по Плана за възобновяване и развиване чакат своята реализация, от през вчерашния ден имаме и външнополитическа рецесия, акцентира Радев.

Спомняте си, че аз предизвестих, че в случай че не се подхващат решителни промени в правосъдната система още в първите 100 дни на държавното управление, статуквото ще потърси своя реванш, акцентира президентът Румен Радев.

Изключително значимо е сформиране на устойчиво държавно управление, което да отговори на ползите на българските жители. Очаквам съответни решения и отстояване на националния интерес за създаване на свободна, демократична, просперираща и европейска България, добави президентът.



За мен това е голяма отговорност. Изключително значимо е да имаме кабинет и този кабинет да работи в полза на жителите, а не в полза на статуквото, и той в действителност да отстоява българския интерес и независимостта на България по този начин, както и в първият мандат на Политическа партия. Благодаря за мандата, означи Асен Василев.


По-рано през днешния ден министър председателят в оставка и водач на " Продължаваме промяната " Кирил Петков предложи вицепремиера и министър на финансите Асен Василев за претендент за министър-председател.

" Аз предложих на " Продължаваме промяната " идващият министър-председател на България да се споделя Асен Василев. Човек, на който имам категорично доверие, с който започнахме битката един до друг и с който ще я приключим един до друг в един тим. Един тим с него, с всички членове на " Продължаваме промяната ", с всички съдружни сътрудници и всички съидейници. Време е да запретнем ръкави и да си свършим работата до дъно ", сподели Петков.

Асен Василев ще бъде в студиото на " Панорама " довечера. Гледайте диалога на Бойко Василев с претендента за министър председател на " Продължаваме промяната " от 21.00 ч. по Българска национална телевизия 1!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР