Президентът Румен Радев във вторник е наложил вето върху промените

...
Президентът Румен Радев във вторник е наложил вето върху промените
Коментари Харесай

Румен Радев наложи частично вето върху Закона за енергетиката

Президентът Румен Радев във вторник е наложил несъгласие върху измененията в Закона за енергетиката, признати от Народното събрание на 12 януари. Това разгласи председателстващият съвещанието на Народното събрание (НС) Росен Желязков тази заран.

Измененията касаят разнообразни проблеми в бранша, измежду които и това, че към този момент няма да се изисква издаване на лиценз за произвеждане на ел. сила на разположение при мощ до 20 MW.

Президентът е наложил несъгласие върху характерна смяна, препоръчана на второ четене от „ Български напредък “ за 15-минутен сетълмент “. Смята се, че тя е в полза на бизнеса, само че поврежда ползите на Електроенергийния систематичен оператор (ЕСО).

Ветото обаче стопира целия закон. Това постанова Народното събрание незабавно да гласоподава закона на трето четене.

По първична информация ГЕРБ, които бяха вносители на законопроекта, са склонни да поддържат ветото на президента. Очаква се законът да бъде признат дефинитивно без текста, против който е протестирал Радев.

Казусът не касае измененията, свързани със слънчевите панели до 20 kW за персонални потребности върху покривите, които, подсещаме, са свързани със Закона за устройство на територията.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР