Президентът Румен Радев увери, че решението, което ще вземе за

...
Президентът Румен Радев увери, че решението, което ще вземе за
Коментари Харесай

Президентът Радев за Изборния кодекс: Решението ми ще е в интерес на обществото

Президентът Румен Радев увери, че решението, което ще вземе за Изборния кодекс, ще бъде в полза на обществото. Той съобщи, че екипът му работи съществено и до дни ще стане ясно дали ще наложи несъгласие на поправките в изборния закон. Държавният глава направи този коментар по време на среща с българската общественост в Берн. Румен Радев е на публично посещаване в Швейцария по покана на федералния президент Ули Маурер. Церемонията по тържественото посрещане ще бъде през днешния ден във военно-въздушната база Мейринген.

Изборният кодекс е извънредно значим закон. От него зависят устоите на демокрацията, акцентира президентът Радев. Затова решението, което ще вземе, ще бъде добре премислено. Каза, че за него е извънредно значимо законът да подсигурява провеждането на демократични, транспарантни и почтени избори.
Румен Радев, президент на Р България: В тукашния парламент одобряват ли закони в 3 ч. вечерта и по този начин небрежно и стремително? Еми, нашите ги одобряват.. Аз не желая за една нощ да кажа „ ето, този закон мина - несъгласие или го пущам “. Работя съществено и съм дал инструкции на моя екип и като се върна, ще има решение по въпроса. Но бъдете сигурни, че ще бъде в полза на обществото моето решение.  Народно събрание реши: Два месеца преди евровота ще имаме нов състав на ЦИК Народно събрание реши: Два месеца преди евровота ще имаме нов състав на ЦИК
Депутатите гласоподаваха процедурата за избор на нова Централна изборна комисия. 5-годишният мандат на настоящия състав изтича в края на март. Така самичък...

Президентът направи този коментар в отговор на въпроси на наши сънародници по отношение на идните евроизбори и измененията в Изборния кодекс. Той още веднъж акцентира и преимуществата на машинното и електронното гласоподаване.

Румен Радев поздрави нашите сънародници за напъните им да запазят българските обичаи и родния език с откриването на български учебни заведения в редица швейцарски градове.
Йолина Брунер: Не съм серпантина да чета на български и изучавам децата си да приказват на български, също както и аз. Мариела Тунтова: Надяваме се да си имаме и ние наша, българска черква тук в Швейцария. Започваме да работим по този въпрос и се надяваме на поддръжката на всички българи, живеещи тук в Швейцария.
Расте броят на българите, които дълготрайно се откриват в Швейцария. За последните две години над 3000 наши сънародници са намерили работа и са се преместили да живеят тук.

Българите в Швейцария са към 10 600 по данни на швейцарските миграционни служби. Реалният им брой обаче е най-малко 12 000, защото забележителна част от тях обитават в страната с безреден престой.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР