Президентът Румен Радев удостои с орден Мадарски конник“ - първа

...
Президентът Румен Радев удостои с орден Мадарски конник“ - първа
Коментари Харесай

Радев удостои с орден Мадарски конник - първа степен посланика на САЩ в България Херо Мустафа

Президентът Румен Радев удостои с медал „ Мадарски конник “ - първа степен посланика на Съединени американски щати в България Херо Мустафа на гала в Гербовата зала на президентството, съобщи Българска телеграфна агенция.

Държавното отличие се връчва за огромните заслуги на дипломата

за задълбочаването на стратегическото партньорство сред България и Съединени американски щати и за разширението на двустранното съдействие във всички области от съвместен интерес.

През януари служебният министър на външните работи Николай Милков се срещна с дипломат Херо Мустафа

и двамата означиха началото на честванията във връзка 120 години от установяването на дипломатическите връзки сред България и Съединени американски щати. Годишнината публично се навършва на 19 септември 2023 година.

Посланик Херо Мустафа е в страната ни от 2019 година, а на нейно място напролет се чака да пристигне Кенет Мъртън .

Той беше одобрен през декември м.г. от американския Сенат да бъде идващият дипломат на Съединени американски щати в България. Неговото предопределение демонстрира стратегическото значение, което Съединените щати отдават на партньорството си с България, обявиха тогава от американското посолство.

С медал " Мадарски конник " се награждават непознати и български жители за изключително огромни заслуги за установяването, укрепването и развиването на двустранните връзки с България. Орденът е с лента с българския народен трикольор, има две степени - първа и втора, и две категории - без мечове (връчва се на цивилен лица) и с мечове (връчва се на военни лица). 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР