Президентът Румен Радев удостои посланика на Държавата Израел в България

...
Президентът Румен Радев удостои посланика на Държавата Израел в България
Коментари Харесай

Президентът Радев удостои посланика на Израел с орден Мадарски конник

Президентът Румен Радев удостои посланика на Държавата Израел в България Йорам Елрон с медал " Мадарски конник " първа степен за изключително огромните заслуги му заслуги в развиването на двустранните връзки.

Държавният глава означи, че сред хората от двете страни съществува същинско другарство, учредено на дълбоки културни и исторически връзки. Напомни, че това се дължи на напъните на българската страна и общност преди 80 години в най-мрачния интервал на Втората международна война, когато България не разрешава нейната огромна еврейска общественост да бъде изпратена в лагерите на гибелта.

" Напоследък се надигат гласове, които се стремят да ревизират този неповторим акт, проявен от българсикя народ, измествайки фокуса върху други събития, за които българската страна и народ по това време не са имали силите и опцията да се опълчват. В същото време у нас остава мощно безпокойствие, че тези опити за проверка на историята генерират ненавист, генерират антисеметизъм, които в никакъв случай не са имали здрава почва за развиване в България. Аз имам вяра, че с общи старания ще намерим отговор на тази наклонност ", сподели президентът.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР