Президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство

...
Президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство
Коментари Харесай

Президентът Радев обяви датата за връчване на втория мандат на ПП-ДБ

Президентът Румен Радев ще връчи мандат за сформиране на държавно управление на претендента за министър-председател, излъчен от втората по бройка парламентарна група в 49-ото Народно заседание.

На 27 март, сряда, от 15.00 часа на „ Дондуков “ 2 президентът Румен Радев ще връчи мандат за сформиране на държавно управление на претендента за министър председател, излъчен от „ Продължаваме Промяната-Демократична България “.

Те желаят взаимноприемлива кандидатура за министър председател, която да е излъчена от ГЕРБ-СДС

Мандатът, връчен на Мария Габриел, беше несполучлив. Това дефинира единомислещо гласоподаване на депутатите в Народното събрание. 226 души гласоподаваха " за ", а един се въздържа.

ПП-ДБ са подготвени да осъществят втория мандат като общ с ГЕРБ-СДС. Това разгласи ген. Атанас Атанасов от трибуната на Народното събрание.

По решение на Парламентарната група на ПП-ДБ и органите на партиите в обединението, ние удостоверяваме готовността си да осъществяваме този мандат като народен, надлежно общ, с ГЕРБ-СДС. Това пишат в писмо до ГЕРБ-СДС от ПП-ДБ . Те са подготвени да създадат това при съблюдаване на уговорките, които са поели взаимно преди 9 месеца.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР