Президентът Румен Радев ще връчи днес в 11 часа втория

...
Президентът Румен Радев ще връчи днес в 11 часа втория
Коментари Харесай

Радев връчва днес втория мандат за съставяне на правителство

Президентът Румен Радев ще връчи през днешния ден в 11 часа втория изследователски мандат за сформиране на държавно управление.

Той ще бъде връчен на втората по бройка групировка в Народното събрание - ГЕРБ-СДС, напомня Moreto.net

" Нашата парламентарна група реши, че няма да излъчва претендент за министър-председател и ще върне незабавно проучвателния мандат ", съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.
Тя добави, че ще вземат участие в съвещания, когато президентът ги насрочи.

Новината за връчването на мандата бе доказана и от прессекретариата на президента:

" На 14 юли, в 11.00 часа, на „ Дондуков “ 2 президентът Румен Радев ще връчи мандат на претендента за министър-председател, посочен от втората по величина парламентарна група в 47-ото Народно заседание - ГЕРБ-СДС, за сформиране на държавно управление в границите на сегашния парламент. "
Вчера президентът разгласи, че в случай че и вторият мандат за сформиране на държавно управление бъде върнат несбъднат, преди връчването на третия мандат ще предложения всички парламентарно показани партии на съвещания.

На тях те ще могат да предложат формули за излаз от рецесията, както и цели, към които да търсят обединяване. Президентът уточни още, че на тази база ще вземе решение на кого да връчи третия мандат.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР