Президентът Румен Радев ще участва днес в две срещи с

...
Президентът Румен Радев ще участва днес в две срещи с
Коментари Харесай

Румен Радев на две срещи със Зоран Заев днес |

Президентът Румен Радев ще взе участие през днешния ден в две срещи с премиера на Република Северна Македония Зоран Заев. Държавният глава съставлява страната ни на срещата на върха Европейски съюз - Западни Балкани в Словения.

Преди форума президентът е поканен от европейския комисар по разширението Оливер Вархей и от домакина на срещата на върха, премиера на Словения Янез Янша, на обща среща с премиера на районен съд Македония Зоран Заев. Президентът Румен Радев и министър председателят на Република Северна Македония ще имат по-късно и среща с немският канцлер Ангела Меркел и френския президент Еманюел Макрон.

Лидерите на 27-те страни членки на Европейски Съюз се събраха нощес на неофициална работна вечеря в замъка в Бърдо, заяви Българска телеграфна агенция. Днес те и сътрудниците им от шестте страни сътрудници от Западните Балкани ще имат пленарна сесия в конгресния център в града. 

На срещата на върха Европейски Съюз - Западни Балкани в Бърдо тази седмица няма да бъдат поемани нови задължения към процеса на разширение, заяви в понеделник в Брюксел поискал анонимност представител на съюза.

Той посочи, че към този момент в Европейски Съюз няма единогласие по въпроса за приемане на нови страни членки. В заключителната декларация от срещата въпреки всичко ще се препотвърди европейското бъдеще на Западните Балкани, означи дипломатът. Той заключи, че ще се търси равновесие сред дадените от Европейски Съюз обещания на района и опциите за разширение. 

Република Северна Македония и страните от Западните Балкани ще бъдат призовани да съблюдават двустранните контракти със страните членки и да разрешат двустранните разногласия с тях, заяви Българска национална телевизия. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР