Президентът Румен Радев ще сезира Конституционния съд, след като днес

...
Президентът Румен Радев ще сезира Конституционния съд, след като днес
Коментари Харесай

Радев атакува новата Конституция пред КС

Президентът Румен Радев ще сезира Конституционния съд, откакто през днешния ден от Народното събрание измененията в Конституцията на Република България. Това разгласи президентът пред публицисти след гала по случай 80-ата от героичната гибел на капитан Димитър Списаревски, провела се при паметника му в столичния квартал " Дружба " 1.

" За опита с Конституцията българите ще заплащат тежка цена. И като държавен глава сезирането на Конституционния съд е мой дълг ", отсече Румен Радев.

По думите му е ясно, че гласуваните промени няма да решат огромните проблеми в правораздаването , каквито са претекстовете на ръководещото болшинство, както и няма да подсигуряват правдивост за българските жители.
 Опозицията нападна новата Конституция
Опозицията нападна новата Конституция

Съдебната промяна не цели никаква правдивост и взаимозависимост на правосъдната система

" За сметка на това те подкопават устойте ни като демократична, правова и суверенна страна. И зад тези промени прозира една-единствена цел - ръководещите партии да запазят своето въздействие, даже когато изгубят доверие ", уточни още президентът.

Радев разкритикува остро и допускането на лица с двойно поданство да бъдат депутати, каквото гласи една от измененията във висшия закон.

" Те демонстрират, че съществуването на двойни стандарти на преданост към България за тях не са проблем ", не спести рецензии към " некоалицията " президентът.
 Президентът: Некомпетентната политика е рискова за бъдещето на България
Президентът: Некомпетентната политика е рискова за бъдещето на България

Радев разкритикува Народното събрание на среща с Икономическия и обществен съвет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР