Президентът Румен Радев ще настоява за разплитане на казуса с

...
Президентът Румен Радев ще настоява за разплитане на казуса с
Коментари Харесай

Румен Радев настоя за разплита на случая с Нотариуса: Нужна е дезинтоксикация на институции

Президентът Румен Радев ще упорства за разплитане на проблема с показно ликвидиране на Мартин Божанов-Нотариуса и изказванията за чадър и търговия с въздействие в правосъдната система.

От Банско президентът съобщи, че това ще бъде тест и за институциите, и за ръководството.

Според президента тематиката на деня не е абсурдът сред сътрудниците в обединението за това кой ще оглави Министерството на външните работи  след ротацията, а въпросът с показно разстреляния Марин Божанов. Той беше погубен в края на предишния месец, а по-късно се заприказва за  чадър над него, връзки с магистрати, закани и опити за оказване на въздействие над магистрати.

Като нищо може да има импийчмънт против Румен Радев, сподели той

Днес президентът Румен Радев дефинира разнищването на този сюжет като залог за демократичното и правово развиване на България и като тест за правосъдната система, държавното управление и Народното събрание.

„ Защото всички приказки за конституционна промяна и правова страна катастрофират в действителността, в която Мартин Божанов е могъл да бъде брокер сред мафията и правосъдната власт, само с политическа защита. Нашето общество по този начин и не разбра кой е диктувал в тефтерчето на Филип Златанов, кой е кадрувал чрез  Красьо Черния, къде са Пепи Еврото и неговите джуджета “, акцентира президентът.

Румен Радев беше безапелационен, че ще упорства казусът с Мартин Божанов да бъде развързан до дъно.

Разследващите публицисти Марин Николов и Стоян Георгиев описаха за първото дело против Мартин Божанов и последната му среща с „ правораздаването “

„ Аз се надявам, че всички институции си дават сметка, че в случай че и в този момент този случай бъде потулен и страната бъде оплетена в зависимости, това ръководство не може да продължи. Ние или ще разкъсаме мрежата, в която мафията ни е оплела, или тази мрежа ще задуши страната. Затова е необходимима непоколебима интервенция за дезинтоксикация на институции, оплетени от незаконни зависимости “, сподели още той.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР