Президентът Румен Радев ще има днес аудиенция при Нейно Величество

...
Президентът Румен Радев ще има днес аудиенция при Нейно Величество
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев на аудиенция при кралицата

Президентът Румен Радев ще има през днешния ден визита при Нейно Величество Елизабет Втора - кралица на Обединеното кралство Англия и Северна Ирландия.

По-късно денем българският държавен глава ще изнесе лекция на тематика " Предизвикателства за сигурността пред Европа " в " Оксфорд Юниън " - най-голямата общественост за диспути на Университета в Оксфорд, учредена през 1823 година. Държавният глава ще беседва и с български студенти, които следват във Англия, и с членове на Комитета на " Оксфорд Юниън ".

" В днешния световен свят е значимо, че вие, с вашата работа и триумфи, издигате името на България като страна, в която има хора, на които може да се разчита, честни, с гений, умения и нюх към новото ", съобщи президентът Румен Радев на среща със сънародниците ни в Лондон нощес. " Мога да ви подсигурявам, че вашият триумф не е просто ваш персонален триумф, а на първо място триумф за България ", уточни Радев.

Той означи, че българската общественост тук е внушителна освен като брой, а и като % трудова претовареност. " Вие разбихте един мит, че българите идват тук, с цел да се възползват от обществени помощи, статистиката демонстрира, че вие давате огромна добавена стойност и принос към стопанската система тук ", добави президентът.

Той сподели, че е внушителна и групата българи, които получават образованието си в английски университети и уточни, че мощно има вяра, че те ще намерят мотивация да се върнат и да вложат своята сила и гений за развиването на България. " Защото страната ни има потребност от хора като вас - високо образовани, интелигентни, събрали познания и опит в редица значими области, вие носите освен знание, само че и различен модел публични връзки ", означи президентът.

Румен Радев разяснява и Брекзита. " Вярвам, че ще се откри едно решение, тъй че вашите права по никакъв метод да не бъдат ощетени - за това има консенсус във всички български институции ", съобщи президентът.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР