Президентът Румен Радев се срещна с тримата подуправители на БНБ

...
Президентът Румен Радев се срещна с тримата подуправители на БНБ
Коментари Харесай

В търсене на служебен премиер: Радев се срещна с тримата подуправители на БНБ

Президентът Румен Радев се срещна с тримата подуправители на Българска народна банка Радослав Миленков, Петър Чобанов и Андрей Гюров в рамките на втория кръг съвещания по процедурата за назначаване на длъжностен министър-председател.

" Трябва да има здрава отдалеченост сред Българска народна банка и политическия живот. Напълно се причислявам към думите на шефа на Българска народна банка Димитър Радев, че би трябвало да има здрава отдалеченост сред банката и политическия живот ", каза  подуправителят на Българска народна банка Радослав Миленков на излизане от " Дондуков 2 ". 

Той обаче отхвърли да коментира диалога си с президента Радев. На въпрос дали би бил длъжностен министър председател, Миленков уточни, че съгласно Конституцията може да бъде подобен. Но! „ Целият ми професионален път е като банкер, не като политик. Не искам създадената обстановка да отдалечава страната от еврозоната. Спомням си какъв брой труд положихме, направихме и невъзможното “, отговори Миленков на въпрос дали би се затруднил със съставянето на кабинет. Той добави, че остава оптимист за присъединението на България. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР