Президентът Румен Радев се срещна с представители ръководствата на компаниите

...
Президентът Румен Радев се срещна с представители ръководствата на компаниите
Коментари Харесай

Радев за порта в Александруполис: Важно терминалът да бъде завършен в срок

Президентът Румен Радев се срещна с представители управленията на фирмите " Gaztrade " и " Copelouzos Group ", с цел да обсъдят доставките на газ до нашата страна през Гърция. На диалога участваха и министър председателят Гълъб Донев и енергийният министър Росен Христов.

„ България е акционер с 20% в терминала и има запазен потенциал за идващите 10 години. Този план е значим освен за задълбочаването на стратегическото партньорство сред България и Гърция, само че е от изключително значителност за гарантиране на икономическата непоклатимост на Балканите и в района посредством реализиране на действителна диверсификация, сигурност на доставките и засилена конкуренция ”, съобщи президентът.

Той акцентира, че всичко това изисква терминалът да бъде обвързван с междусистемната газова връзка IGB, която България чака да проработи до 1 октомври.

„ На фона на задълбочаващата се рецесия с доставките на газ за нас е извънредно значимо терминалът да бъде приключен в период, както и да разгледаме още един път опциите за увеличение на доставките на полутечен газ през Гърция в кратковременен и дълготраен проект и опциите за включването на България в ръководството на порт Александруполис ”, сподели още Радев.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР