Президентът Румен Радев се срещна с почетни консули на България

...
Президентът Румен Радев се срещна с почетни консули на България
Коментари Харесай

Президентът и външният министър се срещнаха с почетните консули на България

Президентът Румен Радев се срещна с почетни консули на България зад граница. В срещата се включиха 71 души, представляващи страната ни в 45 страни. Президентът благодари за ангажираността им в благородната задача.

Румен Радев акцентира, че за него е извънредно значимо да се поддържат правата и самодейностите на българските жители зад граница, изключително в страните, където нямаме дипломатически представителства - начинания като откриване на детски градини, учебни заведения и църковни настоятелства за българските общности и положителното показване на страната ни като капиталова дестинация

По-рано през днешния ден с почетните консули на България се срещна и Вицепремиерът Екатерина Захариева. Тя съобщи, че на фона на провокациите в света България води уравновесена и миролюбива политика, а като съществени цели на българската външна политика уточни европейската интеграция на страните от Западните Балкани, развиването и възраждането на връзките със страните от Африка, Азия и Близкия изток.

Отбеляза, че интервенцията по издирването на алпиниста Боян Петров, която не би могла да се случи без почетния ни консул в Непал

Външният ни министър акцентира и помощта, която почетните консули оказват на българските жители по света и даде за образец случая с Бхола Биграм Тхапа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР