Президентът Румен Радев съобщи, че свиква парламента на 19 октомври.

...
Президентът Румен Радев съобщи, че свиква парламента на 19 октомври.
Коментари Харесай

Съветник на Радев каза може ли Стефан Янев да получи мандат за кабинет

Президентът Румен Радев заяви, че привиква Народното събрание на 19 октомври. Някои политически сили оцениха това, като ненужно и даже съмнително закъснение. Член на екипа на президента обаче отхвърли подозренията и изясни какви са ходовете на Радев.

„ Президентът Радев, доколкото го познавам, се придържа строго към своите конституционни пълномощия. Той ще улесни индиректно – като даде време, като организира диалози с партиите, само че по този начин да ги събере и да си играе на някакво политическо " лего " – нямам доверие да го направи ”, съобщи пред Нова телевизия ръководителят на Стратегическия съвет при президента проф. Александър Маринов.
-->
По думите му нито първият, нито вторият мандат за сформиране на постоянен кабинет не трябва да се подценяват. „ Този път, тези дейности, които ще бъдат осъществени по време на първия и втория мандат, няма по какъв начин да не се отразят върху това по какъв начин вероятно би бил осъществен третият мандат ”, сподели ръководителят на Стратегическия съвет при президента.

„ Това е групировка, която не слага никакви червени линии ”. Така проф. Маринов разяснява партията на някогашния длъжностен министър-председател Стефан Янев. Той добави, че „ Български напредък ” е един от вероятните разновидности за партия, на която да бъде връчен трети изследователски мандат.

Маринов се изрече и за отчета на Кремъл, в който България беше посочена като страна, през която е минал камионът, взривил Кримския мост. Впоследствие службите ни за сигурност отхвърлиха сходна версия. „ Изясни се това, което е значимо за нас, другите могат да приказват каквото си желаят ”, съобщи той. По думите на професора не е нужно президентът Румен Радев да изрази формалната си позиция по случая, тъй като всичко належащо е било подхванато от служебното държавно управление.

На въпрос има ли опити от страна на Русия страната ни да бъде въвлечена в спора й с Украйна, проф. Маринов отговори „ Има, несъмнено. Има разнообразни опити - от вътрешни фактори, от външни фактори, преследват се разнообразни ползи. Това е напълно обикновено ”. Според него е извънредно значимо държавното управление да е доста деликатно.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР