Президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор

...
Президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор
Коментари Харесай

Държавният глава Румен Радев получи поздравителни писма по повод Националния празник

Президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш... към профила получи приветствена писма от редица държавни глави във връзка идното отбелязване на Националния празник на България – 3 март, оповестиха от прессекретариата на президента.

Писма до българския държавен глава изпратиха президентите и държавните ръководители на Руската федерация, Съединени американски щати, Френската република, Федерална република Германия, кралицата на Обединеното кралство Елизабет II, кралят на белгийците Филип, на Италианската република, на Република Австрия, папа Франциск, президентите на Република Сърбия, Република Турция, Република Южна Африка, Социалистическа република Виетнам, Държавата Палестина, кралят на Саудитска Арабия Салман бин Абдулазиз Ал Сауд, и доста други.

„ Приемете сърдечни поздравления по случай знаменателната дата – 140-ата годишнина от Освобождението на България от османско робство “, декларира в писмото си президентът на Руската федерация Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград,... към профила. „ В тези дни ние загатваме за подвизите на съветските бойци и българските опълченци, сражавали се един до друг на Шипка и при Плевен. Благодарение на тяхното геройство, неотстъпчивост и всеотдайност беше възобновена античната българска държавност “, се споделя още в писмото на съветския президент. Владимир Путин показва своята убеденост, че общите исторически обичаи, трайните връзки на другарство и взаимопомощ, културната и духовна непосредственост ще бъдат и отсега нататък надеждна основа за развиването на всестранното съдействие сред двете страни.

„ От името на народа на Съединените американски щати приветствам българския народ с годишнината от Освобождението на Българя – 3 март “, се споделя в писмото на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила. „ България е значим съдружник в НАТО и ние ценим нашето дълготрайно съдействие и другарство. Бихме желали да изразим своята благодарност за приноса на България в границите на интернационалната коалиция в Афганистан, както и да поздравим България за нейното първо председателство на Съвета на Европейския съюз “, декларира още Доналд Тръмп.

„ По мотив Националния празник на Република България имам удоволствието от името на френския народ да насочва към Вас и Вашите съграждани моите откровени поздравления. Щастлив съм от качеството на политическия разговор сред нашите две страни, който отваря път към активизиране на двустранните ни връзки във всички области от съвместен интерес “, декларира в писмото си до българския държавен глава, президентът на Френската република Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е... към профила. Президентът Макрон удостоверява поддръжката на Франция за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз и акцентира, че би трябвало да продължим да развиваме дружно дневния ред за протекция и доближаване, с цел да реализираме прогрес по пътя към една суверенна, единна и демократична Европа, способна да заеме пълноценно полагащото й се място на интернационалната сцена.

Федералният президент на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер поздравява най-сърдечно президента Румен Радев и българските жители по случай Националния празник на Република България.

„ За мен е доста значимо да развием тясното и приятелско партньорство сред нашите две страни – изключително в подтекста на актуалните и бъдещите провокации в Европа, с които можем да се оправим единствено дружно. За да можем да формираме бъдещето на нашия континент, би трябвало да засилим единството и солидарността сред страните-членки на Европейския съюз, както дребни, по този начин и огромни, на Изток и на Запад. Приветствам дейната роля на България като ръководител на Съвета на Европейския съюз “, декларира немския президент. Франк-Валтер Щайнмайер акцентира, че България и отсега нататък може да разчита на поддръжката на Федерална Република Германия за реализирането на промени в региона на правовата страна.

„ Честването на Националния празник на България ми дава приятната опция да Ви поднеса най-искрени поздравления от името на италианския народ и персонално от мое име “, декларира президентът на Италианската република Серджо Матарела. „ Нашата среща през юли м.г. удостовери отличните другарски връзки сред София и Рим. Страните ни, свързани от откровено другарство, реализират плодотворно съдействие, както на двустранно, по този начин и на европейско равнище “, се споделя в писмото на италианския президент. Серджо Матарела декларира също по този начин, че България и Италия са призвани да работят дружно и с решителност, с цел да може Европейският съюз – посредством също и на сполучливата активност, която София реализира по време на своето шестмесечно председателство – да укрепи способността си за посрещане на световните провокации и условията на този характерен стадий от процеса на интеграция, включващ разширението на съюза към страните от Западните Балкани.

„ По мотив Националния празник на България за мен е голямо наслаждение да насочва моите най-топли поздравления “, декларира федералният президент на Република Австрия Александър Ван дер Белен. „ Беше наслаждение да участвам на Новогодишния концерт на Виенската филхармония с Вас и Вашата брачна половинка и чакам да посетя София и Русе през месец май “, се споделя още в писмото на австрийския президент.

По случай Националния празник на Република България, от името на жителите на Сърбия и персонално от свое име, сърдечните си поздравления насочва президентът на Република Сърбия Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е... към профила. Президентът Вучич показва откровените си пожелания за напредъка на България, за благополучието на нейните жители и акцентира, че Република Сърбия високо цени поддръжката на страната ни в процеса на европейска интеграция, както и напъните за слагане на процеса на разширение на Европейски Съюз като приоритет на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Президентът на Република Турция Реджеп Тайип Ердоган насочва във връзка Националния празник на Република България, от името на турската нация и от свое име, най-сърдечни поздравления към българския държавен глава и целия български народ. „ Вярвам, че другарските и съседски връзки сред Турция и България, черпещи сили от съюзническите ни връзки в НАТО, в идния интервал ще се развиват по метод, който ще способства за просперитета и стабилността на нашите страни и район. Вярвам и че съществуващото на всички равнища съдействие сред страните ще се развие още повече посредством реализирането на взаимни визити “, се споделя в писмото на турския президент.

Президентът на Социалистическа република Виетнам Чан Дай Куанг пожелава от името на държавното управление и на виетнамския народ благополучие и разцвет на българския народ по случай националния празник на Република България. „ За мен е наслаждение да отбележа, че обичайните другарски връзки и многостранно съдействие сред нашите страни интензивно се развиват, построени на основата на взаимно доверие, почитание и съгласие през миналите близо 70 години “, акцентира в писмото си президентът Чан Дай Куанг.

„ Изпращам своите поздравления и най-хубави пожелания на Ваше превъзходителство и на Вашите сънародници във връзка Националния празник на България. Спомняйки си за нашата среща във Ватикана през май и молейки се, че българския народ ще укрепи своята работа за общото положително, от все сърце приканвам Всемогъщия Бог да благослови тази нация “, се споделя в поздравлението на папа Франциск.

„ За мен е голямо наслаждение да изпратя на Ваше Превъзходителство моите най-топли поздравления по случай отбелязването на Вашия Национален празник, както и моите най-хубави пожелания за благополучие и благополучие на българския народ през годината “, се споделя в поздравлението на Н.В. кралицата на Обединеното кралство Англия и Северна Ирландия Елизабет II.

„ Отбелязването на Националния празник на Република България ми дава опция да изразя на Ваше Превъзходство моите топли поздравления, както и моите пожелания за благополучие и здраве на Вас и на вашите сънародници “, се споделя в приветственото писмо на Н.В. Филип, крал на белгийците. Крал Филип декларира, че визитата на българския държавен глава в Брюксел е асъдействало в допълнение за задълбочаването на връзките сред нашите две страни в духа на другарството и реципрочното съдействие.

„ По мотив Националния празник на Вашата страна имам удоволствието да насочва от свое име и от името на държавното управление и народа на Саудитска Арабия най-искрените ни поздравления и благопожелания към Вас за здраво здраве и благополучие, както и благопожеланията ни към държавното управление и народа на Република България за по-нататъшен напредък и благополучие. “, декларира Н.В. Салман бин Абдулазиз Ал Сауд, крал на Кралство Саудитска Арабия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР