Президентът Румен Радев разобличи спекулациите легитимен или не е връченият

...
Президентът Румен Радев разобличи спекулациите легитимен или не е връченият
Коментари Харесай

Радев разобличи спекулациите. Мандатът е законен

Президентът Румен Радев разобличи спекулациите законен или не е връченият на Пламен Николов мандат за сформиране на държавно управление на " ИТН ". Връчването на мандата е законно, излиза наяве от особено известие на " Дондуков " 2

Преди възлагането на мандат за сформиране на държавно управление от министър-председателя, посочен от най-голямата по бройка парламентарна група в 46-ото Народно заседание, е показано Решение на парламентарната група на Политическа партия „ ИТН “, с което показват господин Пламен Николов за претендент за министър-председател и Декларация за отговаряне на изискванията за избиране на народни представители, на съображение чл.110 по отношение на член 65, алинея 1 от Конституцията на Република България, разгласи прессекретариатът на президента. Повод за известието бяха куп медийни въпроси, подбудени от пост във Facebook на зам.-председателя на " Изправи се! Ние идваме " юрист Николай Хаджигенов.

Той разгласява мнение на един от създателите на конституцията, юриста Николай Близнаков, някогашен народен представител от Велико народно събрание, с което явно е склонен.

Според позицията на Близнаков по конституция кандидат-премиерът се излъчва от най-голямата по бройка парламентарна група. Но нямало данни ПГ на " ИТН " да е взела с гласоподаване решение за номинацията на Пламен Николов, по тази причина връчването на мандата било нелегитимно и трябвало да се преповтори.

Съобщението на " Дондуков " 2 постави точка на следващия опит да се спъне съставянето на кабинет.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР