Президентът Румен Радев провежда среща с министър-председателя на Република Гърция

...
Президентът Румен Радев провежда среща с министър-председателя на Република Гърция
Коментари Харесай

Започна срещата на президента Радев с премиера на Гърция Мицотакис

Президентът Румен Радев организира среща с министър-председателя на Република Гърция Кириакос Мицотакис, който е на посещаване у нас.

Вашата аудиенция толкоз скоро след образуването на постоянно държавно управление в Република България е явен знак за другарските и открити връзки сред нашите две страни, обърна се към госта си Мицотакис президентът Радев.

Гърция и България са доказателство, че в нашия район, кондензиран с история и провокации, може да има връзки на стратегическо партньорство, открит разговор и европейско съдействие, добави Радев.

Той акцентира, че двете страни споделят обща отговорност за европейската вероятност на своите съседи.

Вярвам, че вашите диалози през днешния ден с новото българско държавно управление ще дадат мощен подтик за развиването на нашите връзки и за реализацията на значими двустранни планове, които са от голяма важност за целия район, добави Радев.

От своя страна, Мицотакис благодари на президента за хубавите думи и съобщи поздрави от гръцкия президент, като съобщи, че тя е нетърпелива да върне визитата и да пристигна в България допустимо най-скоро.

Радвам се доста, че съм първия европейски държавен глава, който посещава страната след изборите, съобщи Мицотакис.

Той подчертава върху изключителната значимост на политическата непоклатимост и увери, че Гърция е отсреща за още по-голямо задълбочаване на двустранното съдействие.

По-рано през днешния ден гръцкият министър председател се срещна и беседва с българския си сътрудник Кирил Петков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР