Президентът Румен Радев провежда днес консултации с представители на парламентарните

...
Президентът Румен Радев провежда днес консултации с представители на парламентарните
Коментари Харесай

Христо Иванов: Ако получим мандат, ще водим диалог в сегашната коалиция, но с изводи за грешките

Президентът Румен Радев организира през днешния ден съвещания с представители на парламентарните групи в 47-ото Народно заседание. Това е вторият кръг съвещания преди да вземе решение на коя от тях да връчи третия мандат за сформиране на държавно управление.

За среща на „ Дондуков “ 2 дойдоха представителите на ПГ на „ Демократична България “.

" Ако ни бъде даден мандат - предвиждаме да водим разговор в сегашната четворна коалиция, която се разпадна. С доста съществени заключения, като да вземем за пример недобрата структура на самия развой на взимане на решения. Обмисляме дали не е добре политическите водачи да създадат крачка обратно ", съобщи съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов, представен от Българска национална телевизия.

Няма никакви изгледи и гаранции, че още едни избори ще родят друг парламент. Ако вървим към нови избори - значително вървим към утежняване на политическата среда за взимане на решения, счита още Иванов.

" Намираме се пред извънредно комплицирано предизвикателство – в една поредност от политически рецесии, парламенти, които не могат да родят постоянни болшинства, се припокриват с един сплит от вероятни рецесии и рецесии в зародиш – криза, финансовите измерения, свързани с инфлацията и така нататък И политическата рецесия, това че толкоз дълго време нашата политическа система не може да роди устойчиво ръководство, се свърза с този подтекст и се трансформира в един от най-рисковите моменти в страната ", добави съпредседателят на Демократична България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР