Президентът Румен Радев призова на конференция в резиденция Бояна за

...
Президентът Румен Радев призова на конференция в резиденция Бояна за
Коментари Харесай

Радев призова за единно съдържание в учебниците по литература, история и география

Президентът Румен Радев прикани на конференция в резиденция Бояна за единно наличие на учебниците по български език и литература, история и география.

Съвместно честване би трябвало да има и на Св. Св. Кирил и Методий, на Климент, на Наум и на цар Самуил

„ Затова и този въпрос ще стои – да се подложи на спор дали единствено един типизиран учебник или доста учебници. Но огромна та цел е може ли да реализираме обединяване на нацията, в случай че децата нямат една типизирана визия за България и света. Нашите учебници ще бъдат ли те бизнес за някои или пробутване на цели за въздействие за други “, разяснява президентът.

Радев прикани образованието да бъде водеща национална цел. Ако желаеме страната ни да се развива сполучливо, би трябвало да заложим на мощна просветителна система , акцентира той.

Депутатите одобриха дефинитивно това предложение на Българска социалистическа партия

„ Всеки ден слушаме за Шенген, Еврозоната, Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), инфлацията, приходите, нуждата от вложения и висококвалифицирана работна ръка. Но в областта на публичния и политически спор не се разпростира тематиката за главния притежател на просперитета на нацията – децата и младежите на България ", добави президентът.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР