Президентът Румен Радев прие 30 деца от Северна Македония и

...
Президентът Румен Радев прие 30 деца от Северна Македония и
Коментари Харесай

Президентът Радев чете Малкият принц на деца от Северна Македония и България

Президентът Румен Радев одобри 30 деца от Северна Македония и България, които преди този момент рисуваха дружно картина пред Народния спектакъл.

 

Срещата, траяла съвсем час, стартира с фрагмент от книгата „ Малкият принц “, който президентът прочете на децата. След това я подари на най-малката участничката измежду художниците, оповестяват от пресслужбата на президента.

 

,,Платното е с размер 5 на 6 метра и изобразява мечтаното единение сред Северна Македония и България ", сподели по-рано пред Българска телеграфна агенция Славчо Неделковски, шеф на детското художествено студио,,Св. св. Кирил и Методий ” (Битоля). На платното са изобразени фигурите на момче на фона на флага на Република Северна Македония, което подава ръка на момиче, зад което е нарисувано българското знаме.

 

,,Картината насочва единно обръщение „ Изкуството не познава граници – дано не ги градим! “. И това е универсално обръщение за оцеляването на човечеството като цяло‘‘, сподели Неделковски.

 

,,Художници от цялостен ​​свят, и изключително в този съответен случай от двете страни на границата на прилежащите страни, би трябвало да творят без политика и партизанщина. Техният разтревожен дух е на първо място либертариански. Не би трябвало да разрешаваме той да бъде увлечен в лабиринта на политиката. И ние изпращаме това известие и приказваме мощно и ясно. Още повече че посланието е по-ясно, когато идва от млади образни актьори и гении. Те са нашето бъдеще. За всичко останало можем да имаме лично мнение, само че за насладата им през днешния ден няма място за дискусия‘‘, добави той.

 

Това е третата сходна среща на художници от двете страни в границите на акцията,,От двете страни на границата ”.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР