Президентът Румен Радев постави пред турския си колега Реджеп Ердоган

...
Президентът Румен Радев постави пред турския си колега Реджеп Ердоган
Коментари Харесай

Радев е говорил с Ердоган за тракийските бежанци

Президентът Румен Радев сложи пред турския си сътрудник Реджеп Ердоган въпроса за компенсацията на тракийските бежанци. Двамата се срещнаха в границите на срещата на върха на НАТО в Брюксел, на която участваха редица международни водачи, в това число и американският президент Доналд Тръмп.

Българският президент разяснява въпрос за какво е бил единственият президент от Европейския съюз, участвал на церемонията по встъпване в служба на турския президент. „ Моят мандат не се дава от Европейската комисия, или от българското държавно управление. Избран от българския народ и работя от негово име “, съобщи Радев.

„ Срещата с Ердоган беше продуктивна и забавна. Откровено споделих на президента Ердоган, че Турция е значим комшия, сътрудник и съдружник. Ние желаеме да развиваме положителни връзки с Турция. Точно по тази причина упорствам сред нас да не остават открити въпроси “, уточни още президентът.

„ Срещата на върха на НАТО завърши с ясна воля, потвърждаваща единството на съюза и повишение на отбранителните качества на всяка една страна. Всички диспути за разноски от 4% от брутния вътрешен артикул останаха за по-нататък “, сподели Радев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР