Президентът Румен Радев поиска оставката на правителството и главния прокурор

...
Президентът Румен Радев поиска оставката на правителството и главния прокурор
Коментари Харесай

Президентът поиска оставката на правителството и главния прокурор

Президентът Румен Радев изиска оставката на държавното управление и основния прокурор Иван Гешев. И упрекна ръководещите, че в непосредствена непосредственост до митинга пред президентството са организирали своя протест.

" Вчерашният ден бе белязан от всеобщи митинги с претенции за оставка на държавното управление и основния прокурор. Решението на ръководещата партия да провежда протест в своя поддръжка в непосредствена непосредственост до гражданския митинг и по същото време, бе целенасочена и неприемлива провокация против гражданския мир. В късните часове се стигна до конфликти сред протестиращите и органите на реда ", сподели Радев. 

По думите му, опитите на премиера да трансферира отговорността за публичното напрежение не могат да заблудят никой, който познава обстановката в България.

" Корупцията, всяването на боязън, прокурорският рекет и безучастие по отношение на грабежа, погазването на презумпцията за невиновност, задушаването на свободата на словото, безскрупулните неистини и неналичието на правдивост са това, против което въстанаха българите. Адвокатските колегии в доста градове упорстват за смяна в прокуратурата. Гневът е бездънен, трупан е с години, и не може да се потиска със боязън и мощ. Мафиотизацията на ръководството накара свободолюбиви българи от всички възрасти, без значение от политическите си пристрастия, да повдигнат претенции за правда и възвръщане на съществени цивилен свободи, методично погазвани в последните години. Сега, когато българите са на площадите, Европа няма право да гледа България с необятно затворени очи. Съюзът има потребност от демократична България, България на закона, на правилата и разпоредбите ", добави Румен Радев. 

Президентът видя изходът от създалата се обстановка по този метод: оставка на държавното управление и основния прокурор Иван Гешев.

" Насилието и операциите не могат да върнат доверието в двете институции. Всяко закъснение тласка България в невъзможност. Всяко твърдоглавие усилва риска от безпорядък. Опитите да се задържи властта и завоеванията на олигархията, като се опълчват хората по партийна принадлежност, етнос или различен симптом - са неприемливи и обречени. Формира се народен консенсус анти-мафия. Той сплотява милиони честни български жители и е по-силен от парите, медиите и административния запас на властта ", съобщи президентът. 

Радев призова органите на реда да се придържат към закона, а протестиращите да заобикалят принуждение и да не се поддават на провокации.

" Убеден съм, че служителите на реда и жандармеристите отсега нататък няма да позволяват да бъдат употребявани против своите братя и сестри. Призовавам протестиращите да заобикалят принуждение и да не се поддават на провокации. Провокацията не е лицето на мирния митинг, а хилядите българи, които през днешния ден отстояват правовата страна и бъдещето на България. Силата е в истината, в непреклонността и единението ", сподели още президентът Радев. 
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР