Президентът Румен Радев подписа днес указ, с който прекрати правомощията

...
Президентът Румен Радев подписа днес указ, с който прекрати правомощията
Коментари Харесай

Димитър Кангалджиев поема временно поста главен секретар на МВР

Президентът Румен Радев подписа през днешния ден декрет , с който приключи пълномощията и освободи от служба основния секретар на Министерството на вътрешните работи основен комисар Живко Коцев.

Издаденият декрет е по отношение на решение на Министерския съвет от 9 април 2024 година

До назначението на титуляр, длъжността основен секретар на Министерство на вътрешните работи ще извършва основен комисар Димитър Кангалджиев, доскорошен заместител - основен секретар, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Кой е той?

Димитър Русев Кангалджиев е български служител на реда, основен комисар от Министерството на вътрешните работи, заместител основен секретар на Министерството на вътрешните работи от 30 ноември 2023 година



Роден е на 15 март 1982 година Завършва компетентност " Противодействие на престъпността и запазване на публичния ред “ в Академията на Министерство на вътрешните работи и магистратура по право в ЮЗУ " Неофит Рилски “.

Постъпва в системата на Министерство на вътрешните работи през 2005 година като шпионин в отдел " Криминална полиция “ – Столична дирекция на вътрешните работи, а по-късно е шпионин в отдел " Контратероризъм “ – ГДБОП.

Между 2010 и 2015 година е шеф на група " Криминална полиция “ към РУП – Костинброд.

От 2015 до 2016 година е шеф на Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Ботевград.

В интервала 2016 – 2019 година е шеф на бранш в отдел " Криминална полиция “ към Главна дирекция " Национална полиция “.

От 2019 до 2021 година е шеф на бранш в отдел " Специални интервенции “ – ГДБОП.

В интервала 30 май 2021 – 27 септември 2023 година е заместник-директор на ГДБОП. На 28 септември 2023 година е назначен за краткотрайно изпълняващ длъжността заместител основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

От 30 ноември 2023 година е назначен на поста за непрекъснато.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР