Президентът Румен Радев отговори на посолството на Киев у нас,

...
Президентът Румен Радев отговори на посолството на Киев у нас,
Коментари Харесай

Радев отговори на Украйна! Нов залп

Президентът Румен Радев отговори на посолството на Киев у нас, което по-рано през днешния ден излезе с остра позиция против думите му, че Украйна упорства да води тази война, само че сметката се заплаща от Европа.

Прессекретариатът на президента излезе с ответна позиция.
-->
„ Позицията на президента Румен Радев, че спорът сред Русия и Украйна няма военно решение, е известна. Всеки ден от тази война води до жертви и опустошения, които не са в интерес освен на Русия и Украйна, а имат и тежки стопански, обществени и политически последствия за цяла Европа.

Захранването на бойните дейности с от ден на ден оръжия усилва риска от световен боен конфликт. ”, се споделя в известието на „ Дондуков ” 2.

Затова президентът Румен Радев смята, че дълг освен на директно участващите във военните дейности, а и на интернационалната общественост, е да положат систематични старания за деескалация и прекратяване на военните дейности и търсене на действително спокойно решение със средствата на дипломацията, учредено на правилата и договореностите в границите на Организация на обединените нации и интернационалното право ”, оповестиха още от Президентството.

По-рано украинското посолство у нас излезе с остра позиция след изявлението на президента Румен Радев. В него той разгласи, че Украйна упорства да води тази война, само че сметката се заплаща от Европа. В позицията на посолството се споделя, че Украйна поставя всички вероятни старания за възобновяване на мира и е тази, която най-вече желае мира.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР