Президентът Румен Радев отговори на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов,

...
Президентът Румен Радев отговори на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов,
Коментари Харесай

Радев: Промените в Конституцията са част от настъплението срещу демокрацията

Президентът Румен Радев отговори на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който назова тирания служебните правителства  „ Аз не искам  да слизам до равнището на говорене на господин Борисов  и в случай че би трябвало някого да упрекваме, че той още веднъж стартира да приказва по този метод – това са  Петков, Василев и Христо Иванов,  които му подариха легитимация и възможността  да приказва още веднъж по този метод “.

Според президента в своята изнервеност Борисов е  нарушил един остарял принцип  „ В дома на обесения  не се приказва за въже “. 

Припомняме, че в неделя Борисов съобщи „ Две години и половина знайни и незнайни министри ни управляваха, до момента в който траеше този безпорядък, безвремие,  едно нищо.  И всички тези служебни кабинети бяха посочени  еднолично от един човек  – това е  тирания „.

„ Г-н Борисов аз се чудя по какъв начин повдига още веднъж тематиката за автомагистралите,  кои автомагистрали ? Преди да е дал отговор на въпроса къде отидоха чувалите с пари от неговите автомагистрали,  за какво се разпадат „, запита Радев.

Президентът разяснява  темите с принуждение  от последните дни. „ Под силата на публичния напън органите най-накрая реагираха съответно на  неприемливото варварско деяние  в Стара Загора “ съобщи той пред публицисти в понеделник.

Той добави, че съгласно него  обществото би трябвало да продължава да оказва напън.

Будят паника  анализацията на фашистки тези и действия в последните месеци. Виждате, че формите преливат от експанзия, изготвят се описи на неблагонадеждни публицисти, интелектуалци приканват за  надзор и цензура над медиите , а в това време се заличава  паметта за антифашизма “ , разяснява президентът.

„ Не е демонстрация на добър усет да се оправдават нелепите промени в Конституцията с тъкмо това действие, което се случва в Стара Загора,  нужни са промени в разнообразни закони , които да слагат ясни критерии за нарушаванията на закона и за тежестта на накаанията “, добави Радев.

На въпрос по какъв начин ще разяснява импортирания план на три партии, който включва доста ограничение на пълномощията на президента при избор на служебно държавно управление, президентът отвърна: „ Проектът за промени в Конституцията е  част от настъплението против демокрацията „.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР