Президентът Румен Радев определи като витиеват последния мониторингов доклад на

...
Президентът Румен Радев определи като витиеват последния мониторингов доклад на
Коментари Харесай

Президентът определи мониторинговия доклад като витиеват

Президентът Румен Радев дефинира като витиеват последния мониторингов отчет на Европейската комисия за България. Той уточни, че неналичието на рекомендации от Брюксел не значи, че сме изпълнили предходните. Според него българите от дълго време не разчитат на тези отчети, защото те единствено изместват отговорността. Държавният глава поздрави командния състав и ветераните на Сухопътните войски във връзка 135-тата годишнина от тяхното основаване.


Не отчети, а действителни дейности в правосъдната система са нужни на България, стана ясно от думите на президента.
Румен Радев - президент на Р България: Най-важното е българските жители да бъдат уверени в успеваемостта и справедливостта на нашата правосъдна система. Да видят, че има в действителност действителна битка с корупцията, с несправедливостта, която се шири като чувство на всички места в нашето общество. Тогава ще имаме триумфи и когато нашите политици в действителност стартират да се регистрират пред своите жители.
Според президента би трябвало да се прави разлика сред битката с корупцията и предлагането на ГЕРБ за инспектиране на приватизационните покупко-продажби от предишното.

Румен Радев - президент на Р България: Тук приказваме за две разнообразни неща. Едното е обзор на предишното, за което в действителност партия ГЕРБ упорства и което аз поздравявам, само че доста по-важно е да се фокусираме върху сегашното и бъдещето. Защото до момента в който гледаме кой какво е правил в предишното, сега текат крупни публични поръчки. Какво вършим с тях и с какви механизми в бъдеще ще разкриваме, ще пресичаме и ще преследваме корупционните закононарушения?
Президентът разяснява и тематиката за успеваемостта на оградата с Турция и вложените в нея средства, във връзка документалния филм на депутата от Българска социалистическа партия Елена Йончева.

Румен Радев - президент на Р България: Ние в действителност би трябвало да си отговорим и да се даде явен отговор на всички български жители, дали вложените досега и влаганите средства извършват своето предопределение. Ето тука би трябвало да търсим в действителност доста реален отговор.
Държавният глава поздрави командния състав и ветераните от Сухопътните сили във връзка професионалния им празник.

Пред тях той уточни главните проблеми в армията, като остарялата техника, ниското възнаграждение, занижената мотивация, а от там и неналичието на искащи да облекат униформата.

 Радев: Няма сериозен прогрес по рекомендациите на Европейска комисия, а самият отчет е витиеват Радев: Няма сериозен прогрес по рекомендациите на Европейска комисия, а самият отчет е витиеват
Няма сериозен прогрес по рекомендациите на Европейската комисия досега, мненията за него са спорни тъй като самият отчет е в действителност витиева...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР