Президентът Румен Радев не отговори конкретно дали България ще арестува

...
Президентът Румен Радев не отговори конкретно дали България ще арестува
Коментари Харесай

Ще арестуваме ли Путин? Румен Радев каза истината

Президентът Румен Радев не отговори съответно дали България ще арестува съветския държавен глава Владимир Путин, в случай че пристигна на наша територия. Такова е условието на страните, които признават Международния углавен съд в Хага, който издаде доживотна заповед за арест на Путин. 

" Отношенията сега сред страните членки и Руската федерация не са такива, че да допускат посещаване на президента на РФ, тъй че въпросът е неправилен ", отвърна Румен Радев на журналистически въпрос на брифинг след края на Европейския съвет.
-->
Президентът назова спекулации изказванията, че страната ни поддържа въпреки всичко договорката за доставка на муниции за Украйна.

Относно помощта на Европейски Съюз за нашите селскостопански производители той разяснява, че сумата от 16 млн. евро за България никога не може да покрие вредите, които те търпят.

България е получила висока оценка за всички нейни начинания в региона на енергетиката, сподели още президентът.

Дадена ни е висока оценка и за защитата на границата и сме получили цялостна поддръжка, като техническата помощ, която ще получим от Брюксел е измежду целите на Европейска комисия. " Предстои уточняването на техническите параметри. От април чакаме да стартира осъществяването на тази помощ ", разясни Румен Радев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР