Президентът Румен Радев най-сетне реши да коментира случая на насилие

...
Президентът Румен Радев най-сетне реши да коментира случая на насилие
Коментари Харесай

Радев обвърза случая на насилие в Стара Загора с липсата на реакции на властите за Миротворец

Президентът Румен Радев най-накрая реши да разяснява случая на принуждение в Стара Загора, който провокира остри реакции в обществото. Други сходни случаи досега той подминаваше, фокусирайки се върху рецензии на държавното управление и изключително даването на военна помощ за Украйна.

И в този момент Радев посвети по-голямата част от коментара си да изброява обстоятелства, които съгласно него са част от дълга верига, довела до този случай - измежду тях била и неналичието на реакция на българските управляващи във връзка с листата на уеб страницата " Миротворец ".

" Първо желая да заявя, тъй като нещата са мното свързани... Будят паника активизицията на фашистки тези в последните месеци. Виждате, че форумите преливат от експанзия. Изготвят се описи на неблагонадеждни публицисти. Интелектуалци приканват за надзор и цензура на медиите. В същото веме се заличава паметта за антифашизма. Българи доносват против българи в уеб страницата " Миротворец ", а правителството не реагира. Ревизират се разнообразни ревизинистки и антисемитски текстове. Това е нахлуване против свободата и народна власт и обществото ни би трябвало да бди ", изброи той, като още веднъж нямаше споменаване в тази серия на деянията, свързани с " Възраждане ".

„ Правораздавателните органи най-накрая реагираха съответно на неприемливото варварско действие. Обществото би трябвало да продължи да оказва своя напън ”, сподели въпреки всичко Радев за скандалния случая, в който 26-годишен мъж обезобрази с макетно ножче 18-годишно момиче в Стара Загора, а по-късно беше пуснат от окръжния съд в града.

Той добави още и че „ не е демонстрация на добър усет да се оправдават нелепите промени в Конституцията с тъкмо това зловредно действие, което се случи в Стара Загора. Необходими са промени в разнообразни закони, които да вършат тъкмо това – да слагат ясни критерии за нарушаванията на закона, за закононарушенията и за тежестта на наказванията ”.

Според Радев планът за промени в Конституцията е част от настъплението против демокрацията.

Попитан за коментар на думи на водача на ГЕРБ Бойко Борисов за дейностите на служебните кабинети, които били " тирания ", президентът отговори, че не желае да пада на равнището на изказ на Борисов.

" Петков, Василев и Христо Иванов подариха индулгенция на Борисов и легитимацията, както и му подариха опцията още веднъж да приказва. В своята изнервеност господин Борисов наруши един остарял принцип - в дома на обесения не се приказва за въже. Чуда се по какъв начин той още веднъж повдига тематиката за автомагистралите. Кои автомагистрали? Преди да е дал явен отговор на въпроса - къде отидоха чувалите с парите от неговите автомагистрали, за какво автомагистралите му се разпадат, за какво хвърлянето на асфалт е била за камуфлаж. Сами вие нарекохте това грабежът на века ", контраатакува Радев.

 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР