Президентът Румен Радев коментира решението на македонския президент Стево Пендаровски

...
Президентът Румен Радев коментира решението на македонския президент Стево Пендаровски
Коментари Харесай

Радев за списъка на Пендаровски: Ще бъдат активирани всички европейски механизми, за да се сложи край на тази антибългарска истерия

Президентът Румен Радев разяснява решението на македонския президент Стево Пендаровски да спре достъпа до РСМ на български евродупутат и няколко български жители. Радев съобщи, че чака институциите на Северна Македония да потвърдят освен, че не са част от антибългарската акция, само че и че се борят интензивно против нея. По думите му ще бъдат задействани всички европейски механизми, тъй че да бъде комплициран завършек на тази антибългарска ненавист и нервност.

" Сега разбирате за какво толкоз доста се борих правата на македонските българи да бъдат предпазени в конституцията на РСМ и това да бъде наложително изискване за започване на начало на договарянията. Така че РСМ не е и почнала договарянията. Тя още не е отворила вратата за стаята, където се водят тези договаряния. Очаквам институциите на РСМ да потвърдят, освен, че не са част от антибългарската акция - това към този момент не е достътачно - извънредно време е те да потвърдят, че се борят интензивно против тази акция. В нашия случай, бъдете сигурни ще бъдат задействани всички европейски механизми, тъй че на тази антибългарска ненавист и нервност да се постави край ", сподели Радев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР