Президентът Румен Радев и вицепремиерът Красимир Каракачанов са на различни

...
Президентът Румен Радев и вицепремиерът Красимир Каракачанов са на различни
Коментари Харесай

Президентът Радев разкритикува управляващите за сделката за F-16

Президентът Румен Радев и вицепремиерът Красимир Каракачанов са на разнообразни позиции за контракта, с който българските военно-въздушни сили ще придобият нов много-целеви изтребител. Според президента договарянията за по-ниска цена ще създадат бойните самолети F-16 неефективни. А Красимир Каракачанов е уверен, че специалистите от министерството на защитата са постигнали доста в преговорния развой за най-хубави условия по договорката.

В авиобаза „ Граф Игнатиево “ президентът Румен Радев още веднъж съобщи, че по-ниската цена за новите изтребители ще е за сметка на оборудването, оперативните качества и въоръжението на самолетите.
Румен Радев, президент на Република България: 3,45 милиарда с Данък добавена стойност - това е цялостният пакет. Сега приказваме за 2,2 милиарда без Данък добавена стойност. От тук нататък държавното управление би трябвало да направи по този начин, че да запълва тези разлики в цените, с цел да подсигурява целия този пакет и най-малкото би трябвало да бъде искрено. Ако нещо от това не се обезпечи, да каже какъв брой коства, по кое време счита да се доставя, какво ще се остави на идващите държавни управления като наследства да заплащат, тъй като ще има огромно заплащане.  Открит летателен ден в авиобаза „ Граф Игнатиево Открит летателен ден в авиобаза „ Граф Игнатиево "
Авиошоуто стартира по обяд, там участва и президентът Румен Радев.

Позицията на президента провокира острата реакция на военния министър. Според Каракачанов цената от 2 милиарда и 200 млн лв. за новите изтребители е реализирана при сложни договаряния.
Красимир Каракачанов - министър на защитата: Аз единствено слушам терзания, неодобрение, рекомендации - към кого? Да, в контракта има доста неща, които и на мен не ми харесват, единствено че за разлика от терзанията, които показва президентът, ние 6 месеца се опитваме да подобряваме изискванията по този контракт. А от страна на президента слушаме единствено терзания.
Според президента изтребителите, които ще получи България, може да стават единствено за демонстрационни полети.
Румен Радев - президент на Република България: Да, прелестно авиошоу. Като нямаш задоволително ракети „ въздух - въздух ", като нямаш задоволително съоръжение на земята, да го поддържаш в редовност, а не да пращаш всичко за ремонт зад океана, знаете ли какъв брой време се чака. Красимир Каракачанов - министър на защитата: Няма огромни разминавания които са съдбовни за бойните качества и въоръжението на самолета от това, което са ни предложили американците през декември, когато ние одобрихме тяхното предложение да стартираме диалози с тях. Големи разлики няма. Това, че би трябвало да се закупят в допълнение ракети или бомби, е ясно, че би трябвало да се направи.  Президентът Румен Радев в особено изявление за Президентът Румен Радев в особено изявление за "Панорама "
Президентът Румен Радев насочи съществени рецензии към държавното управление по отношение на подготвяната договорка за покупка на изтребител F-16 от Съединени американски щати. Според държ...

На това разчитат и водачите в 3 та изтребителна авиобаза. Днес на открит летален ден те демонстрираха върховен пилотаж със самолетите МиГ-29.
Полк. Николай Русев: Надявам се политиците да закупят всичко належащо, с цел да може новия аероплан, да бъде пълностоен, да бъде употребен в оптималната степен.
Преговорите за изтребителите към този момент са завършили, а отговор по българските забележки по контракта се чака до 9 юли.

 © БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР