Президентът Румен Радев и британският посланик Ема Хопкинс наградиха младежи,

...
Президентът Румен Радев и британският посланик Ема Хопкинс наградиха младежи,
Коментари Харесай

Президентът награди младежи, постигнали златно и сребърно ниво в Международната награда на херцога на Единбург

Президентът Румен Радев и английският дипломат Ема Хопкинс наградиха младежи, постигнали златно и сребърно равнище в Международната премия на херцога на Единбург - България. "Подкрепям тази стратегия, тъй като е мощен инструмент за развиване и самоусъвършенстване на младежите ", съобщи президентът.

Президентът, който е патрон на влиятелната премия в България, сподели на церемонията на "Дондуков " 2, че я поддържа, тъй като в нея те сами вземат решение бъдещето си, вървейки по сложен път с провокации и опознавайки по-добре себе си. Защото в програмата младежите сами поставяли своите цели и задания и опознавали себе си, развивали качества и умения, с цел да реализиран тези цели и задания. Радев сподели още, че поддържа програмата и тъй като тя е ориентирана напълно в полза на обществото и със знанията и уменията, които младежите получават, те се готвят за утрешния ден и да бъдат потребни и почтени жители.

"Последните два стадия на програмата - сребро и, изключително, злато имат и друга значима цел - да развият лидерските умения на тези младежи ", сподели Румен Радев, като изрази убеждението си, че те ще продължат да способстват с лидерските си качества за развиването на своите общности.

По думите му младежите можели да се усещат горди от извървения път на преодолени провокации, от това, че са построили умения и постигнали познания, които ще им бъдат от изгода в утрешния ден. Президентът благодари на преподавателите и ръководителите, които не престават да работят безрезервно с младежите. Радев благодари и на младежите, които приветства за смелостта да заявят намерено задачите и упоритостите си, като не жалят труд и сила да ги реализират.

Значки и документи бяха връчени на 45 български възпитаници, които през последните две години са минали през програмата и са развили основни житейски и лидерски умения.

Международната премия на херцога на Единбург е водеща младежка стратегия за личностно развиване и достижения. Тя работи интензивно в 21 български града с 250 доброволци и над 750 младежи. Международната премия има три равнища - бронз, сребро и злато, в които участниците си слагат стимулиращи персонални цели, които с неизменност, насоки и поддръжка от опитни ментори би трябвало да реализират за избран интервал от време. Целта е посредством образование, подготовка и доброволчество младежите да намерят своето място в общността и живота.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР