Президентът Румен Радев честити 114-ата годишнина от обявяването на Независимостта

...
Президентът Румен Радев честити 114-ата годишнина от обявяването на Независимостта
Коментари Харесай

Президентът Радев честити Деня Независимостта на България: Всяко поколение трябва да я отстоява

Президентът Румен Радев честити 114-ата годишнина от оповестяването на Независимостта на България с пост във Facebook.

,,Преди 114 години предците ни отхвърлиха всяка рекламация, че България може да бъде подвластна някому. Че националното ни развиване, публичен живот и просвета могат да бъдат пленник на непозната воля'', написа президентът.

Актът на Независимостта е неминуем резултат на съзнанието за личното ни национално достолепие и дързостта на този образец ще продължи да въодушевява бъдещето ни, отбелязва той.

Големият урок от 1908 година е, че единственият законен изразител на националната воля може и би трябвало да бъде българската страна. Наш дълг е да помним, че Независимостта не е еднократен акт и всяко потомство би трябвало да я отстоява против външни и вътрешни похищения, се споделя още в обявата на президента Румен Радев.

По традиция Велико Търново е център на тържествата за честването на Независимостта на България. От 10:30 часа в Архитектурно-музеен резерват „ Царевец ” в града ще стартира военният обред по издигане на националното знаме на Република България. Вицепрезидентът Илияна Йотова ще взе участие в честванията във Велико Търново. Служебният министър председател Гълъб Донев също ще посети Велико Търново. В 19:30 часа министър председателят ще взе участие в тържествената заря-проверка. Тържествено честване ще се състои и пред паметника на Независимостта на пл. „ Княз Александър I “ в София.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР