Президентът Радев трябва да намери сили и да се извини

...
Президентът Радев трябва да намери сили и да се извини
Коментари Харесай

Румен Петков: Радев трябва да се извини заради Петков и Василев

Президентът Радев би трябвало да откри сили и да се извини на жителите по отношение на Кирил Петков и Асен Василев, съобщи Румен Петков, водач на АБВ, партията съдружен сътрудник на Българска социалистическа партия, по Българска национална телевизия. " Мисля, че всички се сещаме за какво. Какво засяга президентът знае той ", добави Петков.

По въпроса за доставката на оръжия и позицията на Българска социалистическа партия като съдружен сътрудник, той разяснява:

" АБВ има доста ясна позиция, че ангажирането ни в спора с директна доставка на оръжия за Украйна, би било доста неприятно за България. Ние някакси забравяме, че участвахме във войната против някогашна Югославия, против Ирак - без никакъв смисъл, въз основата на един подправен контракт. Мисля, че би трябвало да си извадим извода, че България да взе участие в подобен вид войни, е най-малкото непродуктивно. Ние пропущаме обстоятелството, че Червеният кръст е дарил 400 тона храни, облекла на Украйна - взаимност, с която е зает всеки български жител. Убеден съм, че българското държавно управление не е продало нищо на Украйна, безапелационен е Петков. "

Ако се стигне до решение, стъпка, в която България да дава оръжие на Украйна, обединението би трябвало да излезе от формата, който поддържа държавното управление. При всички случаи, АБВ ще напусне, съобщи водачът на партията.

" Днес е денят на едно доста огромно закононарушение за България - някой внесе 100 000 мегаватчаса. Това са близо 10 млн. куб. м и КЕВР не знае кой е той ", разгласи Румен Петков, водач на АБВ, партията съдружен сътрудник на Българска социалистическа партия, по Българска национална телевизия.

КЕВР не знае кой е вносителят и ще ни кажат на 10 май от 1 май на каква цена ще си плащаме газа, съобщи Петков.

" Неизпълнението на закона, който задължава КЕВР на първо число ние да имаме контролирана цена, е потресаващо. Като нямаме контракт, който внася газ през днешния ден ", попита риторично той.

Ние сега имаме 15 милиарда и 75 от " Турски поток ", огромна част от тях са за Сърбия и Унгария, добави той. " Никой не ни е желал да плащаме в рубли, ние си имаме контракт. Не виждам за какво си сътворяваме проблем там, където го нямаме. Боя се, че ответният удар на вицепремиера Асен Василев доста тежко ще удари промишленостите у нас ", изясни Петков.

Според него, в случай че страната е можела да обезпечи по-евтин газ, е трябвало " прокуратурата да прибере тези, които не са го обезпечили ".

" Прокуратурата би трябвало да проверява първо за какво не сме си обезпечили по-евтина цена на газа и второ какво става на входа на Гърция и на България ", сподели още водачът на АБВ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР