Президентът Радев със своите изказвания за пореден път иска да

...
Президентът Радев със своите изказвания за пореден път иска да
Коментари Харесай

Цветанов: Не искам българският Мадуро – г-н Радев, да ни води към режима на Венецуела

„ Президентът Радев със своите изявления за следващ път желае да ни отклони от определения евроатлантически път на страната. Не желая българският Мадуро, – господин Радев, както към този момент го назовават хората, да ни води към режима на Венецуела ” - по този начин заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов разяснява в Кърджали изявления на президента Румен Радев по време на срещата с деветима президенти на страни от Централна и Източна Европа, която се организира преди дни в словашкия град Кошице.

Според Цветанов от изявленията на президента ставало ясно, че той е отишъл на тази среща на най-високо ниво, „ с цел да не разреши на някой различен и някоя друга страна да взема решение бъдещето на България ”. „ Румен Радев би трябвало да изясни какво е имал поради, като е споделил, че няма да разреши други страни да вземат решение енергийни планове на България. Искам да напомня на Румен Радев, че страната би трябвало да извършва уговорките си към Европейски Съюз и да не нарушава европейското законодателство. Третият либеразиционен дирек, обвързван с енергетика, е обвързване на всяка една страна. И в този смисъл правенето на сходни мнения може единствено и само да опълчва българските жители и българските политически партии на страните от Европейски Съюз “, разяснява Цветанов.

Според Цветанов с изявленията си Радев желал да покаже доста мощно декларираната си позиция или за нов политически план, или за поддръжка на посланията или апелите, които имат и Българска социалистическа партия – за насочването на страната ни към Изтока с малко повече антиевропейска реторика.

Самата аудиенция на шефа на НАТО в България е доста явен знак, че ние сме част от най-силния и гарантиращ сигурността в света Северо-атлантически блок. С тази аудиенция се дават ясни послания какво НАТО би трябвало да прави както в Прибалтийските страни, по този начин също и в Черноморския район ”, разяснява още Цветанов.

Той бе в Кърджали във връзка 12-годишнината от основаването на локалната регионална конструкция на партията. Символичен хазаин на честването е ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, която е регионален координатор на политическата мощ в района. При посрещането на Цветанов в Кърджали той получи от регионалния шеф на Кърджали Никола Чанев мартеница и народен трикольор.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР